Lauvlia – Th. Kittelsens kunstnerhjem

Familien Kittelsen

Familien Kittelsen

Lauvlia var hjemmet til Theodor Kittelsen (1857-1914) fra 1899 til 1909. Vakkert beliggende ved vannet Soneren med utsikt til Norefjell og Andersnatten ligger hjemmet som Inga og Theodor bygget i 1899. Her levde de lykkelig med sine barn frem til 1909. Kunstnerhjemmet fremstår i dag som det mest personlige minne vi har etter Th. Kittelsen. Huset er tilbakeført med familiens originale møbler og er preget av Th. Kittelsens egne utskjæringer og malte dekor. Lauvlia var stedet Theodor slo seg lengst ned i sitt liv med 10 år. Besøkende får personlig omvisning i Kunstnerhjemmet der guiden forteller om familielivet i Lauvlia og om Th. Kittelsens kunst.

. Nye temautstillinger hver sommer.
. Servering av kaffe og vafler m.m. fra fru Inga Kittelsens kjøkkenvindu.
. I Bryggerhuset selges reproduksjoner av av kunst, treleker, bøker, kort m.m.
. «Gamleveien» skiltet kulturvei med Th. Kittelsens motiver.
. Bademuligheter i Soneren.
. Omvisning i huset hver hele time

Lauvlia – barnas «Soria Moria»: Omvisninger og aktiviteter tilrettelagt for barn. I Barnas hus kan de lage egne leker, gå en tur i barnas sti eller følge i Th. Kittelsens fotspor helt opp til «Flya», og bli inspirert til å male et friluftsmaleri. Leke i Trollborgen. Staffelier og pensler står klare til bruk.

Lauvlia har i samarbeid med Bjørn Ringstrøms Antikvariat reprodusert og publisert en rekke av Th. Kittelsens egne skrifter og illustrerte bøker, samt publisert Einar Økland og Holger Koefoeds «Fra Lauvlia til våre hjerter» (2007) og i samarbeid med Kragerø kommune boken «Theodor Kittelsens Jomfruland», med tekst av Hans-Martin Frydenberg Flaatten (2012). I 2013 ga Lauvlia ut publikasjonen om Inga Kittelsen, Norges fremste kunstnerkone med tekst av Arnhild Skre. Lauvlias nettside: www.lauvlia.no

 

Åse Tangerud, daglig leder, Lauvlia

EnglishNorway